Op deze pagina vindt u veel gestelde vragen over trimsalon Hond, Kat en Haar maar ook over het naar de trimsalon gaan met uw hond of kat.
Staat uw vraag er niet bij, stuur een email of bel ons.
Verzorgen van de vacht van de hond

Wat is hond kat en haar voor bedrijf?
Wij zijn dé honden en katten trimsalon in Schijndel en we werken met de nieuwste en beste apparatuur om uw huisdier te vertroetelen. Naast de trimsalon, waar we uw hond of kat op verschillende manieren kunnen verzorgen, verkopen wij een klein assortiment aan honden en katten benodigdheden.

Waarom heeft de trimsalon zoveel gegevens nodig van u en uw dier?
De veiligheid van uw huisdier staat ten allen tijde voorop. Een ongeluk zit immers in een klein hoekje, dieren blijven dieren, en zijn soms onvoorspelbaar. Om in geval van nood de juiste keuzes te kunnen maken hebben we bepaalde gegevens nodig van uw huisdier.

Daarom is het belangrijk dat we op de hoogte zijn van de medische geschiedenis van uw huisdier. Op die manier kunnen we, mocht het nodig zijn, meteen actie ondernemen en de benodigde informatie doorgeven aan de dienstdoende dierenarts.

Op welke leeftijd kan een puppy of kitten voor het eerst getrimd worden?
Als uw pup of kitten 3 maanden oud is kunnen we beginnen met trimmen. Het is belangrijk om hier niet te lang mee te wachten. Niet alleen voor de vacht, maar ook omdat dit ook bij de socialisatie van een pup of kat hoort.

Te lang wachten kan zorgen voor een slechte eerste ervaring voor uw huisdier, wat de behandelingen in de toekomst een stuk minder gemakkelijk en leuk maken.

Kan een hond naar de trimsalon als het koud weer is?
Een hond kan prima getrimd worden als het koud weer is. Wat belangrijk is, is dat de hond na de behandeling in beweging blijft. Zo krijgt hij het niet koud. Trimmen betekent ook niet alleen “het kort knippen van de vacht van een hond”. U kunt de hond ook brengen voor een borstel-, kam-, ontklit-, was-, föhn- en/of tussenbeurt.

Doet het plukken van de vacht van een hond pijn?
Gelukkig niet, de meeste dieren vinden het zelfs fijn. Als de vacht plukrijp is, heeft de hond er absoluut geen pijn van. De rijpe huid kan jeuk met zich mee brengen, de meeste honden vinden het juist prettig om geplukt te worden, zodat ze van de jeuk bevrijd zijn.

Wordt mijn hond of kat verdoofd tijdens de behandeling?
Wij verdoven geen dieren tijdens de behandeling. Het is niet nodig, en we mogen dit ook niet doen. Verdoven mag alleen gedaan worden door een dierenarts. Trimmen wordt ook het liefst gedaan als het dier op tafel staat. Zo krijgen we het mooiste resultaat.

Wordt mijn hond vastgezet op de trimtafel?
Meestal doen wij dit wel. Voor de veiligheid van uw hond is dit belangrijk, zodat hij er niet af kan springen. Daarnaast geeft het uw hond tijdens de trimbeurt een hoop rust, omdat hij niet steeds in de ideale houding “gezet” hoeft te worden.

Kan ook een kortharige hond, kat, konijn of cavia terecht in de trimsalon?
Ja, ook kortharige dieren kunnen flink in de rui gaan. Een behandeling kan helpen de rui periode te versnellen, zodat u niet onnodig lang veel haren in huis blijft vinden.

Kan je ook terecht voor alleen een wasbeurt?
Zeker, ook voor alleen maar wassen kan uw dier bij ons terecht. Dit is vooral handig bij grote honden, omdat deze thuis lastig te wassen zijn in de badkamer.

Bel en maak een afspraak!


Kom langs in mijn moderne ruim opgezette trimsalon in hartje Schijndel.
Met de nieuwste apparatuur inclusief droogcabine!

Trimsalon Hond, Kat en Haar
Hond, kat en Haar
Baroniestraat 2
5481 CK Schijndel
Contact