Blog

Wanneer moet de hond naar de trimsalon?

Een groot deel van de verzorging van uw hond kunt u zelf thuis op zich nemen. Maar soms kan het verstandiger (of gemakkelijker) zijn om uw hond naar een trimsalon te brengen voor een behandeling. Bij Trimsalon Hond Kat en Haar is uw huisdier altijd in goede handen. Maar waarom zou u uw hond naar de trimsalon brengen?

Verzorgen van de vacht van de hond

Het verzorgen van de vacht van de hond bestaat voornamelijk uit borstelen. Als dit goed wordt bijgehouden voorkomt dit klitvorming of erger vervilting. Ook kunt u door uw hond goed te borstelen in de gaten houden of zich geen ongedierte zoals mijt of teken in de vacht van uw hond bevindt. Als dit wel het geval is is het belangrijk dit zo snel mogelijk tegen te gaan.

In de salon kan ik u voorzien van advies of u doorsturen naar de dierenarts, mocht dit nodig zijn. Ook is het belangrijk om uw hond enkele keren per jaar te wassen. Hoe vaak dit moet gebeuren is afhankelijk van uw hond. Kortharige honden worden over het algemeen minder vaak gewassen dan langharige. Maar als uw hond vies is of huidproblemen heeft kan vaker wassen juist goed zijn voor de vacht en de huid. Ook hiervoor kan ik u adviseren.
Verzorgen van de vacht van de hond

Wanneer met de hond naar de trimsalon?

Bij veel honden is het belangrijk en mooi dat ze af en toe getrimd worden. Dit voorkomt dat er klitten ontstaan en zorgt ervoor dat uw hond mooi in de vacht blijft zitten.

Breng uw hond voor een complete trimbehandeling en u krijgt een compleet verzorgd dier terug! Van wassen en drogen, borstelen en knippen tot het poetsen van de tanden en het schoonmaken van de anaalklieren. Er is heel veel mogelijk.
Maar ook een gedeeltelijke trimbeurt kan een optie zijn, als bijvoorbeeld alleen de ogen moeten worden vrij geknipt. De poten of oren bijknippen behoort ook tot de mogelijkheden. Zeker als u niet in staat bent om uw hond zelf thuis te wassen kan een bezoek aan de trimsalon een goed idee zijn. Wij weten precies wat bij elke hond de beste behandeling is.

Hoe vind je een goede trimsalon?

Het is belangrijk dat u een goed gevoel heeft bij de trimsalon waar u uw huisdier aan toe vertrouwd. Als u in de regio Schijndel woont heten we u graag van harte welkom in onze trimsalon Hond, Kat en Haar. Ik werk met professionele haarverzorgingsproducten om uw huisdier tot in de puntjes te kunnen verzorgen. Uiteraard bent u altijd welkom om een kijkje te komen nemen voor u uw dier wilt komen brengen. Ik maak altijd goede afspraken met mijn klanten zodat u precies weet wat u van mij kunt verwachten.

Dus als u van plan bent uw hond naar de trimsalon te brengen bent u bij mij van harte welkom. Ik laat u graag zien wat de mogelijkheden zijn. U kunt hier een afspraak maken of gewoon bellen. Parkeren kan bij mij voor de deur, wel zo handig!

Meer weten?

Contact

Voor een trimbehandeling werken wij uitsluitend op afspraak. Neem contact op, ook voor vragen, of bel ons voor het maken van een afspraak.

Hond, kat en Haar
Baroniestraat 2
5481 CK Schijndel

Parkeren kan voor de deur!