Blog

Wat te doen bij klitten in de vacht van de hond?

Zeker bij een hond met lang haar kan het zijn dat uw hond last krijgt van klitten. Er zijn manieren om klitten in de vacht tegen te gaan. Maar uiteraard kunnen we uw hond in de trimsalon van zijn klitten af helpen. Het is verstandig om niet zelf thuis klitten in de vacht van de hond te verwijderen. De kans om de huid te beschadigen is aanwezig.

Drie tips bij klitten in de vacht van de hond

  1. Regelmatig borstelen

    Om klitten te voorkomen is het belangrijk om de vacht van uw hond regelmatig en goed te borstelen. Ik kan u adviseren over welke borstel voor uw hond het meest geschikt is.

  2. Niet wassen!

    Bij klitvorming is het onverstandig om uw hond te wassen. De mogelijkheid bestaat dat uw hond hierdoor alleen maar meer klitten gaat krijgen. Ook kan het verkeerd drogen van de vacht tegen werken. In de salon beschik ik over een professionele waterblazer.

  3. Maak een afspraak bij de trimsalon

    Als u zelf niet meer met een kam door de klitten komt is er sprake van vervilting. Ga niet zelf proberen om de klitten uit te borstelen of te knippen, hierdoor kunnen er rare kale plekken ontstaan in de vacht van uw hond.

Wat is vervilting in de vacht van de hond?

Als de klitten in de vacht er al lang zitten is er sprake van vervilting. U herkent dit aan grote ‘plakken’ vacht. Hier kunt u met de haarborstel niet doorheen komen. In de salon hebben we speciaal gereedschap om de vacht van uw hond klitvrij te maken. Hiervoor hebben we bijvoorbeeld een speciale ontviltkam in ons assortiment.

Als er sprake is van ernstige vervilting kan kammen de huid beschadigen, daarom is het belangrijk dit niet zelf te proberen. In deze gevallen zal de hond kort geschoren moeten worden. Vervilting kan, behalve bij honden, ook voorkomen bij katten of konijnen.

Veel van de verzorging van uw huisdier kunt u dus zelf doen, maar als er sprake is van klitten in de vacht van de hond is het verstandig om contact op te nemen met de trimsalon. Zo kan de vacht op een professionele manier ontklit worden. Ook kunnen we u tips geven om klitvorming tegen te gaan.

Meer weten?

Contact

Voor een trimbehandeling werken wij uitsluitend op afspraak. Neem contact op, ook voor vragen, of bel ons voor het maken van een afspraak.

Hond, kat en Haar
Baroniestraat 2
5481 CK Schijndel

Parkeren kan voor de deur!