Het allerbelangrijkst bij Trimsalon Hond, Kat en Haar is het welzijn van uw huisdier. Om de trimbeurt zo aangenaam mogelijk te maken mag uw hond bijvoorbeeld tijdens de behandeling regelmatig even rondlopen in de salon. Een trimbeurt duurt best lang, dus belonen is belangrijk. Een aai, een lekkernij en even ‘de benen strekken’ maakt het voor uw hond een stuk leuker.
Hygiëne is bij ons erg belangrijk, om de overdracht van eventuele besmettelijke aandoeningen tegen te gaan werken wij volgens een strikt schoonmaakprotocol.


Iedereen is welkom!

Wij maken geen onderscheid tussen verschillende rassen. Alle honden zijn welkom in onze trimsalon, ook de grote rassen, zoals een Sint Bernard of Newfoundlander. Wij maken gebruik van de nieuwste apparatuur, zo hebben we een elektrisch in hoogte verstelbare trimtafel. Zodat ook de zwaarste honden gemakkelijk op de tafel kunnen worden gezet om getrimd te worden. Behalve honden zijn ook katten, konijnen en cavia’s van harte welkom.
wanneer hond naar de trimsalon

Wat houden de behandelingen in?

 • Trimbeurt:

  Het verwijderen van de oude (dode) vacht en tevens het reguleren van een te overvloedige haargroei waar de hond last van kan hebben. Dat gebeurt door gebruik te maken van de verschillende trimtechnieken.

  Afhankelijk van de vacht van de hond houdt trimmen in: scheren, knippen, effileren, uitdunnen, plukken, strippen, wassen, kammen en/of borstelen, ontklitten en ontwollen.
  Wij trimmen uw hond volgens de ras standaard en houden daarbij rekening met uw persoonlijke wensen. Voorafgaand aan de trimbeurt zullen wij met u bespreken wat de mogelijkheden en uw wensen zijn.

  Wij beschikken over diverse modellenboeken om te laten zien hoe uw hond er na de trimbeurt uit gaat zien. Alle honden worden tijdens de trimbeurt gewassen, geföhnd en volledig ontklit.
  Indien nodig knippen we de nagels van uw hond. Ook oren schoonmaken en plukken behoort tot de mogelijkheden. Op verzoek is het mogelijk om de anaal klieren te legen, als de hond er last van heeft. Natuurlijk is dit alles dan bij de prijs inbegrepen!

  Ruwharige honden, die geplukt of gestript worden, worden niet standaard gewassen. Dit doen wij om te voorkomen dat er huidproblemen ontstaan, wat bij ruwharige honden sneller het geval is.

 • verzorgde vacht na trimbeurt trimsalon schijndel

 • Wasbeurt

  Is uw hond net in die ene vieze sloot gesprongen? Heeft hij lekker liggen rollen in de modder? Of verhaart uw hond enorm? Dan is het tijd voor een wasbeurt.

  Veel mensen denken dat een trimsalon alleen voor hondenrassen als Poedels bestemd is. Dit is echter niet zo. Een trimsalon kan u bij welke vorm van vachtverzorging dan ook helpen. Zo kunnen bijvoorbeeld kortharige honden, als Labradors en Jack Russells, flink verharen of een vieze lucht bij zich dragen.
  hondenshampoo voor uw huisdier
  Een goede was-, waterblazer- en borstelbeurt kunnen u en uw hond daarbij zeer goed helpen. Als er gebruik gemaakt wordt van een goede hondenshampoo kan uw hond gerust meerdere keren per jaar gewassen worden. Het kan zelfs zo zijn, dat uw hond op advies van de dierenarts meerdere keren per maand gewassen moet worden met een medicinale shampoo.

  Daarom biedt Trimsalon Hond, Kat en Haar de wasservice aan. In de trimsalon in Schijndel kan uw hond op professionele wijze gewassen worden. Vervolgens wordt hij of zij behandeld met de zeer krachtig blazende waterblazer. Hiermee wordt zoveel mogelijk water en loszittend haar uit de vacht geblazen.

  Daarna wordt hij of zij geheel geföhnd en grondig geborsteld, tot er niet tot nauwelijks nog haar uitkomt. Hierdoor is uw hond sneller door zijn ruiperiode heen en is uw huiskamer niet bezaaid met hondenharen.
  Daarnaast ruikt de hond weer lekker fris en bespaart het u een hoop poetswerk in de badkamer.

 • Tussenbeurt:

  Dit is een minder uitgebreide trimbeurt om tussendoor uw hond even ‘bij te laten werken’. Uw hond is nog niet toe aan een volledige trimbeurt, maar sleept wel allemaal takjes mee aan zijn voeten. Of ziet niets meer omdat er allemaal haar rond zijn ogen groeit.

  Deze kortere behandelingen kunnen bestaan uit: de ogen vrij knippen, de voeten in model of de oren plukken. Vraag ons naar de verschillende mogelijkheden.